Blog

Inspiratie

De kunst van het leiderschap

Benauwend! Ik las net een leiderschapsartikel waarin stond dat “leiderschap de kunst van het verleiden is“. Wauw, het kan niet verder afwijken met wat ik beschouw als echt leiderschap. Ik geloof dat liefde de sleutel is. Dat is het echt! Om de ander in de ogen te kijken en je verlangen aan te wakkeren om ze echt te leren kennen. Wat hen motiveert, wat hun ECHTE passies zijn, en ook waar ze gekwetst zijn. Mijn eerste focus als leider is

Lees verder »
Inspiratie

Welke eigenschappen wens je in een leider?

Leiderschap is erg belangrijk. Ik zou zeggen dat het met de dag belangrijker wordt! We hebben zoveel crisissen, we hebben goede leiders nodig! Ben jij een? Wat als onze leiders visionair zijn, goed communiceren, bescheiden zijn, besluitvaardig, bekrachtigend, met wijsheid, kwetsbaarheid, integriteit, goede luisteraars, enthousiast en een goed gevoel voor humor? Zou de wereld niet een betere plek zijn? Wil jij ook zo’n leider zijn (worden)?

Lees verder »
Inspiratie

Wat is een goede cultuur om in te werken?

De beste manier waarop een team kan gedijen, is door een goede, solide cultuur te hebben om in te werken. Hoe zou dat eruit kunnen zien? Woorden als respect, eerlijkheid, aanmoediging, vertrouwen, empathie, integriteit, niet roddelen, verantwoordelijk, productief, ethisch, ondersteunend, …, etc. zijn sleutelwoorden in zo’n cultuur. Misschien kun je er je eigen woorden aan toevoegen. Wanneer je de cultuur opbouwt, of deel uitmaakt van het vestigen ervan, vraag jezelf dan af: wil ik deel uitmaken van een team dat

Lees verder »
Citaten

Zet je kaders overboord!

Het is tijd om buiten je kaders, je box, te gaan denken. Buiten je kaders denken is op zichzelf echter onvoldoende, de kaders moeten uitgewist worden. Stel daarvoor in de plaats het doel, het waarom van je bedrijf centraal. Wees veranderingsbereid zodat je jezelf en je bedrijf in de richting van het doel kunt leiden.

Lees verder »
Nieuws

LYDIA Connect is geregistreerd!

Ons bedrijf LYDIA Connect is nu officieel geregistreerd sinds 20 April 2018. We zijn er trots op dat we je onze eerste vier diensten kunnen aanbieden: De Transformational Leadership-training, de Export Readiness-training, consultancy en events. Blijf op de hoogte!

Lees verder »
Leiderschapstips

Zie je het?

Vaak worden we zo opgeslokt door de waan van de dag dat we niet echt zicht hebben op wat er werkelijk gaande is, helemaal als we onder druk staan. Daarom adviseren we je om altijd eerlijke feedback te vragen van je team, collega’s en leiders zodat je steeds kunt verbeteren. Niet alle feedback zal waar zijn, maar alle feedback is wel relevant! Je zult het eerst moeten zien (kennis) om het te erkennen (houding) en dan kun je het veranderen

Lees verder »
Leiderschapstips

Pionieren

Een pionier zijn, houdt in dat je door muren en barrières heen breekt, je hebt doorzettingsvermogen nodig! Maar de grote euforie als het lukt, daar doen we het voor!

Lees verder »
Leiderschapstips

Onvermijdelijke verandering

“Door de tijd heb ik twee belangrijke lessen geleerd: 1) alle persoonlijke feedback is relevant en 2) verandering vindt zelden plaats, totdat de pijn om hetzelfde te blijven de pijn van verandering overstijgt.” – Ford Taylor (Transformational Leadership)

Lees verder »
Leiderschapstips

Probeer iets nieuws!

Vandaag stuitte ik op dit bericht. Het raakte een snaar, soms overschatten we onze professionele mening. Sta open voor iets nieuws!

Lees verder »