Waarom we bestaan

Onze missie

Ondersteunen van leiders op het gebied van leiderschap, teamopbouw en turnaround

Onze visie

We willen transformationele bedrijven met gezonde relaties, goede oplossingen, generationeel en een kracht voor het goede

Ons doel

Bekrachtigen van transformationele leiders die gezonde, invloedrijke bedrijven opbouwen

Ons team

Picture of Tiemen Fahner

Tiemen Fahner

Tiemen (CEO, adviseur) is een visionair leider met een passie voor het herkennen en zichtbaar maken van potentieel in organisaties. Zijn doel is om het maximale uit mensen en situaties te halen; ‘de juiste dingen doen’. Hij heeft een sterke teamlens en focust op eenheid, diversiteit, kracht en zelfreflectie. Hij is bedreven in het creëren van nieuwe ideeën en oplossingen, inclusief de ontwerpen en plannen om die te realiseren. Zijn kracht ligt in het bouwen van goed presterende teams. Tiemen heeft meer dan 25 jaar ervaring als senior executive, (transformatie) consultant en programmamanager. Hij heeft een degree in science met verdere kwalificaties op het gebied van Business Management, Programma Management en organisatieontwikkeling.

Houdt van...

Visie ontwikkelen, mensen in hun kracht zetten en inspireren om een mooie ziel te worden.

Picture of Monique Fahner

Monique Fahner

Monique (trainer, adviseur) is gecertificeerd als Transformational Leadership (TL) trainer. Ze is in 2009 afgestudeerd als politicoloog en door het doen van diverse projecten en internationale reizen ter oriëntatie, ontdekte ze uiteindelijk een concept over leiderschap vanuit de business wereld (TL). Dit uitstapje richting leiderschap binnen bedrijven was een belangrijke toevoeging aan wat ze geleerd had over politiek leiderschap. Uiteindelijk bracht het haar tot het fundament en de kern van wat leiding geven is. Ze mobiliseert en inspireert leiders om transformatie binnen hun organisatie te bewerkstelligen, waarbij het leiderschap zelf als uitgangspunt geldt. Immers, een organisatie kan niet verder groeien dan haar leiders!

Houdt van...

Creatief nieuwe ideeën ontwikkelen, knelpunten analyseren en oplossen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Vanaf het begin hebben we besloten om met ons bedrijf te investeren in de samenleving. Bij ons werk draait het niet alleen om geld, het gaat om goed doen. Investeren in de levens van mensen, vooral voor degenen die dit het meest nodig hebben.

Goed doen

Een positief verschil maken.

De toekomst definiëren

Een nieuwe overtuigende visie bouwen.

Verbinden met het verleden

Het verleden niet vergeten, een brug te slaan tussen de generaties.

Je doel vinden

Mensen verbinden met waarvoor ze gemaakt zijn, niet met minder genoegen nemen.

Zuid Afrika | Export Readiness
In 2016-2018 hebben we verkennende reizen gemaakt naar Afrika voor onze handelsactiviteiten. Om te kijken hoe we de internationale markt kunnen openen voor creatieve ondernemers. Tijdens die reizen hebben we begrepen dat veel van ons trainingsmateriaal erg belangrijk is voor lokale ondernemers. Daarom hebben we in ongeveer 60 personen geïnvesteerd om hen te trainen in export-gereedheid. Onderwerpen varieerden van leiderschap, waardepropositie, trendgedreven innovatie tot productmargeberekeningen en internationaal transport.
Duitsland | Leiderschapsconferentie
In 2019 hebben we Transformationeel leiderschap geïntroduceerd in Duitsland. We hebben Ford Taylor, de oprichter, ontvangen om een TL-training te doen met een groep leiders in Stuttgart. Het was een groot succes en mensen werden geraakt door de eenvoudige maar zeer diepgaande leiderschapsprincipes van TL. We hebben in deze dag geïnvesteerd omdat we geloven dat Duitsland een nieuw soort leiderschap nodig heeft.
Duitsland | Brandenburg
De regio Brandenburg in Duitsland heeft nog steeds last van na de eenwording in 1990. Vooral op het gebied van ondernemerschap en bedrijven zijn impulsen nodig. In september 2020 praten we twee dagen over het verleden en de toekomst van dit land met lokale leiders, waarbij we een gezamenlijke visie uitbrengen voor het oostelijke deel van Duitsland.
Duitsland | MUT2020 Workshop
In oktober 2020 hebben wij (God @ Work Duitsland, CKS, Digital8 en LYDIA Connect) een Generational Business-workshop georganiseerd op de MUT2020-conferentie in Schwäbisch Gmünd. Overal in Europa zien we dat generaties worden losgekoppeld. Alleen al in Duitsland zijn ongeveer 2.30000 ondernemers op zoek naar opvolgers. Wij zijn van mening dat de jonge generaties Y en Z nodig zijn om hun visie in deze bedrijven te storten. We hebben speciaal voor deze conferentie een tool ontwikkeld om generaties te helpen weer met elkaar in contact te komen.
Previous slide
Next slide

Waarom heet ons bedrijf LYDIA Connect?

Die vraag krijgen we vaak. En we denken dat het goed is om het uit te leggen. Zie hieronder voor twee historische weergaven!

Het koninkrijk Lydia | 650 voor Christus | Een verhaal over organisatorisch leiderschap

Traditioneel hadden handelaren altijd de kans om opgelicht te worden. Er kan geknoeid worden met de samenstelling of het gewicht van het goud of zilver waarmee u bent betaald. Handel was tijdrovend en voorbehouden aan experts die het gewicht en de samenstelling konden bepalen. Handel met goud of zilver als ruilmiddel was dus zeldzaam.

Rond 650 voor Christus worden de allereerste munten uitgegeven door het koninkrijk Lydië. Hoewel de vorm wat onregelmatig is, ligt het gewicht en de compositie vast. Munten met het Lydia-merk worden al snel algemeen geaccepteerd door retailers. Zelfs Griekenland neemt het systeem van detailhandel en munten over. In steeds meer steden ontstaan levendige markten, wat destijds ongekend revolutionair was.

Het koninkrijk Lydia is beroemd om zijn kooplieden, hun leider voorzag waarschijnlijk hoe ze zouden kunnen winnen door munten te gebruiken. Na de uitgifte van munten kreeg het vermenigvuldigingsprincipe een geheel nieuwe betekenis. Het systeem van producten verhandeld tegen een vaste waarde uitgedrukt in valuta werd overgenomen en overgedragen van de ene handelaar naar de andere. Samen vormden handelaren een markt. De markt was waar iedereen, zowel kopers als verkopers, wist hoe het ging. Klassieke structuren vielen weg, er was geen heerser die alles domineerde. De markt was een toevluchtsoord voor creativiteit en vermenigvuldiging.

Het koninkrijk Lydia vertelt een verhaal over organisatorisch leiderschap. Een leider maakt het verschil door munten uit te geven. Het verschil dat u met uw bedrijf wilt maken, klinkt misschien ongekend revolutionair. Maar hoe geweldig zou het zijn als anderen zich bij uw idee zouden aansluiten. Stel, uw team vermenigvuldigt uw idee en ontsteekt de hele organisatie!

Wat als uw “stam” samenkomt om een toevluchtsoord voor creativiteit te vormen en samen een positieve impact heeft op alle belanghebbenden? Het verschil maken verschuift de focus van geld verdienen naar het echt waarderen van elkaar en elkaars producten of initiatieven. Dan wordt geld teruggebracht naar een manier om elkaar te waarderen en vrijheid te creëren.

Lydia | 50 AC | Een verhaal over persoonlijk leiderschap

Als handelaar besloot de vrouw Lydia uit Thyatira, die rond 50 na Chr. Leefde, naar Philippi te verhuizen, een Romeinse kolonie en handelsstad in Macedonië. De reden om dat te doen was marketing; de Romeinse keizer had besloten dat alleen hoge Romeinse functionarissen paars mochten dragen. Om het kostbare paars van haar stad Thyatira te verkopen, besloot ze naar Filippi te verhuizen, de plaats waar ze haar klanten, de hoge Romeinse ambtenaren, kon bereiken.

Philippi was een Romeinse kolonie aan de belangrijkste oost-west handelsroute, de Egnation Highway, tussen Rome en Azië. Veel handelaars reisden achter het Romeinse leger op de Egnation Highway en brachten producten naar Rome en verder het Romeinse rijk in.

Lydia maakte een zeer strategische keuze om zich in Filippi te vestigen en al snel verkocht ze haar paars aan het Romeinse hof en ontwikkelde vriendschappelijke betrekkingen met mensen van het Romeinse hof. Naast de ruimtelijke grenzen ging ze ook verder dan persoonlijke beperkingen, door bijeenkomsten bij te wonen waar ze nieuwe mensen ontmoette en werd blootgesteld aan nieuwe ideeën en overtuigingen.

Wij geloven dat Lydia een vrouw was met uitzonderlijk leiderschap, die opzettelijk generatieactiviteiten leverde.

Wij willen aansluiten jij met dit soort LYDIA leiderschap, gezond leiderschap, goede oplossingen leveren, een kracht ten goede zijn en zorgen voor continuïteit van de generatie.

Neem contact op

Handelsregister nr.: 71657088
BTW nr.: NL858799029B01
Al onze tarieven zijn exclusief 21% BTW

Welkom!

Abonneer je op onze gratis leiderschapstips