Bouwen aan krachtige organisaties die blijvende transformatie brengen. Met gezonde relaties, goede oplossingen, generationeel en een kracht voor het goede!
Home » Over ons
Ondersteunen én bekrachtigen van leiders met leiderschap, teamopbouw en verandermanagement
Gezonde, transformationele organisaties die positief invloed uitoefenen
Monique (trainer, adviseur) is gecertificeerd als Transformational Leadership (TL) trainer. Ze is in 2009 afgestudeerd als politicoloog en door het doen van diverse projecten en internationale reizen ter oriëntatie, ontdekte ze uiteindelijk een concept over leiderschap vanuit de business wereld (TL).
Dit uitstapje richting leiderschap binnen bedrijven was een belangrijke toevoeging aan wat ze geleerd had over politiek leiderschap. Uiteindelijk bracht het haar tot het fundament en de kern van wat leiding geven is.
Ze mobiliseert en inspireert leiders om transformatie binnen hun organisatie te bewerkstelligen, waarbij het leiderschap zelf als uitgangspunt geldt. Immers, een organisatie kan niet verder groeien dan haar leiders!
Tiemen (CEO, adviseur) is een visionair leider met een passie voor het ontdekken en zichtbaar maken van potentieel in mensen en organisaties. Zijn doel is om het beste uit mensen en situaties te halen; ‘de juiste dingen doen’.
Hij heeft een sterke teamlens en focust op eenheid, diversiteit, kracht en zelfreflectie. Hij is bedreven in het creëren van nieuwe ideeën en oplossingen, inclusief de ontwerpen en plannen om die te realiseren. Zijn kracht ligt in het bouwen van high-performing teams.
Tiemen heeft meer dan 25 jaar ervaring als executive, interimmanager, verandermanager, organisatieadviseur en programmamanager in grote multinationals; waaronder CMG, NAM en 11 jaar bij Shell. Hij heeft een degree in science met verdere kwalificaties op het gebied van Business Management, Programma Management en organisatieontwikkeling.
Een positief verschil maken.
Een nieuwe overtuigende visie bouwen.
Het verleden niet vergeten, een brug te slaan tussen de generaties.
Mensen verbinden met waarvoor ze gemaakt zijn, niet met minder genoegen nemen.
Die vraag krijgen we vaak. En we denken dat het goed is om het uit te leggen. Zie hieronder voor twee historische weergaven!
Traditioneel hadden handelaren altijd de kans om opgelicht te worden. Er kan geknoeid worden met de samenstelling of het gewicht van het goud of zilver waarmee jij bent betaald. Handel was tijdrovend en voorbehouden aan experts die het gewicht en de samenstelling konden bepalen. Handel met goud of zilver als ruilmiddel was dus zeldzaam.
Rond 650 voor Christus worden de allereerste munten uitgegeven door het koninkrijk Lydië. Hoewel de vorm wat onregelmatig is, ligt het gewicht en de compositie vast. Munten met het Lydia-merk worden al snel algemeen geaccepteerd door retailers. Zelfs Griekenland neemt het systeem van detailhandel en munten over. In steeds meer steden ontstaan levendige markten, wat destijds ongekend revolutionair was.
Het koninkrijk Lydia is beroemd om zijn kooplieden, hun leider voorzag waarschijnlijk hoe ze zouden kunnen winnen door munten te gebruiken. Na de uitgifte van munten kreeg het vermenigvuldigingsprincipe een geheel nieuwe betekenis. Het systeem van producten verhandeld tegen een vaste waarde uitgedrukt in valuta werd overgenomen en overgedragen van de ene handelaar naar de andere. Samen vormden handelaren een markt. De markt was waar iedereen, zowel kopers als verkopers, wist hoe het ging. Klassieke structuren vielen weg, er was geen heerser die alles domineerde. De markt was een toevluchtsoord voor creativiteit en vermenigvuldiging.
Het koninkrijk Lydia vertelt een verhaal over organisatorisch leiderschap. Een leider maakt het verschil door munten uit te geven. Het verschil dat jij met jouw organisatie wilt maken, klinkt misschien ongekend revolutionair. Maar hoe geweldig zou het zijn als anderen zich bij jouw idee zouden aansluiten. Stel, jouw team vermenigvuldigt jouw idee en steekt de hele organisatie aan!
Wat als jouw “stam” samenkomt om een toevluchtsoord voor creativiteit te vormen en samen een positieve impact heeft op alle belanghebbenden? Het verschil maken verschuift de focus van geld verdienen naar het echt waarderen van elkaar en elkaars producten of initiatieven. Dan wordt geld teruggebracht naar een manier om elkaar te waarderen en vrijheid te creëren.
Als handelaar besloot de vrouw Lydia uit Thyatira, die rond 50 na Chr. Leefde, naar Philippi te verhuizen, een Romeinse kolonie en handelsstad in Macedonië. De reden om dat te doen was marketing; de Romeinse keizer had besloten dat alleen hoge Romeinse functionarissen paars mochten dragen. Om het kostbare paars van haar stad Thyatira te verkopen, besloot ze naar Filippi te verhuizen, de plaats waar ze haar klanten, de hoge Romeinse ambtenaren, kon bereiken.
Philippi was een Romeinse kolonie aan de belangrijkste oost-west handelsroute, de Egnation Highway, tussen Rome en Azië. Veel handelaars reisden achter het Romeinse leger op de Egnation Highway en brachten producten naar Rome en verder het Romeinse rijk in.
Lydia maakte een zeer strategische keuze om zich in Filippi te vestigen en al snel verkocht ze haar paars aan het Romeinse hof en ontwikkelde vriendschappelijke betrekkingen met mensen van het Romeinse hof. Naast de ruimtelijke grenzen ging ze ook verder dan persoonlijke beperkingen, door bijeenkomsten bij te wonen waar ze nieuwe mensen ontmoette en werd blootgesteld aan nieuwe ideeën en overtuigingen.
Wij geloven dat Lydia een vrouw was met uitzonderlijk leiderschap, die opzettelijk generatieactiviteiten ontwikkelde.
Wij willen jou deelgenoot maken van dit LYDIA leiderschap, gezond leiderschap, goede oplossingen leveren, een kracht ten goede zijn en zorgen voor continuïteit in de generaties.
Handelsregister nr.: 71657088
BTW nr.: NL858799029B01
Al onze tarieven zijn exclusief 21% BTW
Veel leiders ervaren hoe moeilijk het is om knelpunten weg te nemen en hun organisatie succesvol te laten groeien. Daarom hebben wij een aanpak ontwikkeld waarmee je groei met een goedlopend en verantwoordelijk team kan realiseren.
© 2024 LYDIA Connect | alle rechten voorbehouden
Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Vanaf het begin hebben we besloten om met ons bedrijf te investeren in de samenleving. Bij ons werk draait het niet alleen om geld, het gaat om goed doen. Investeren in de levens van mensen, vooral voor degenen die dit het meest nodig hebben.