De kunst van het leiderschap

Benauwend! Ik las net een leiderschapsartikel waarin stond dat “leiderschap de kunst van het verleiden is“. Wauw, het kan niet verder afwijken met wat ik beschouw als echt leiderschap.

Ik geloof dat liefde de sleutel is. Dat is het echt! Om de ander in de ogen te kijken en je verlangen aan te wakkeren om ze echt te leren kennen. Wat hen motiveert, wat hun ECHTE passies zijn, en ook waar ze gekwetst zijn.

Mijn eerste focus als leider is mensen. Om degenen te ondersteunen voor wie ik verantwoordelijk ben, om verbinding te maken met hun ware zelf. Als we dat doen, zal hun passie aangewakkerd worden om te doen waarvoor ze zijn gemaakt. Zo bouwen we als leider aan leiders.

Ten tweede is het mijn rol als leider om een cultuur in de organisatie op te bouwen waarin mensen kunnen gedijen. Waar veiligheid, wederkerigheid, groeipotentieel en een gezonde uitdaging is.

Ten derde door ze op weg te helpen naar de visie die we gezamenlijk hebben opgesteld. Met verantwoording en plezier elke dag de missie vervullen.